Minilening aanvragen


Wilt u Minilening aanvragen? Een minilening aanvragen kan al vanaf 100 euro, bijvoorbeeld bij Ferratum. Er zijn natuurlijk meerdere aanbieders van minileningen. U kunt ook bij andere kredietverstrekkers een minilening aanvragen, zoals bij Findio, Geldshop of Kredietspotter. Wilt u een creditcard met standaard een krediet erop? Dan kunt u een Visa World Card aanvragen. U heeft met deze kaart de beschikking over 2.500 euro. Een minilening aanvragen kan bij tientallen partijen, maar niet iedere partij is even betrouwbaar. Controleer de aanbieder daarom altijd voordat u een minilening gaat aanvragen.

 Overzicht lening aanbieders


Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte

Ferratum

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vsnsf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening


 

Voor welk bedrag een minilening aanvragen?

De bedragen die kunnen worden geleend met een minilening, ook wel een minikrediet, zijn per aanbieder verschillend. Bij de ene aanbieder kunt u een minilening aanvragen van maximaal 500 euro, terwijl de andere kredietverstrekker u wel het dubbele wil lenen in de vorm van een minilening. Het is natuurlijk maar net wat u nodig heeft. Het kan zijn dat u eerder in de maand een grotere onverwachte uitgave heeft moeten doen en nu niet voldoende geld heeft voor een week boodschappen tot uw salaris binnenkomt. Dan heeft u voldoende aan een kleiner bedrag. Heeft u juist niet voldoende geld om de grotere uitgave te doen, zoals de vervanging van witgoed of de betaling van een belastingaanslag? Dan kan het zijn dat u een groter bedrag nodig heeft. Het is niet verstandig om meer te lenen dan u daadwerkelijk nodig heeft.

  

Hoe moet een minilening worden aangevraagd?

U kunt een minilening aanvragen via internet. Dit gaat heel eenvoudig. U vult de gevraagde gegevens in en verstuurt de aanvraag. Sommige kredietverstrekkers zullen een BKR-check doen en andere aanbieders niet. Het kan zijn dan u om aanvullende documenten wordt gevraagd, zoals een recente loonstrook of een recent bankafschrift. Om een minilening te kunnen aanvragen is het namelijk belangrijk dat u een vast inkomen heeft. Veel aanbieders van minikredieten willen hier bewijs van zien. Een minikrediet moet namelijk altijd op korte termijn terug kunnen worden betaald. De kredietverstrekker wil zo zeker mogelijk weten dat u dit kunt.

 


 

Wanneer moet de minilening worden terugbetaald?

U kunt bij veel aanbieders zelf instellen binnen hoeveel tijd u de minilening terug wilt betalen. Dit kan al binnen 15 dagen zijn, maar u kunt vaak ook kiezen voor een looptijd van 30 dagen. Er zijn kredietverstrekkers die u nog langer de tijd gunnen om terug te betalen, zoals 45 of bijvoorbeeld 60 dagen. Let er wel op dat het rentebedrag hoger wordt naar mate u het geleende geld langer houdt. Wanneer het tijd is om de lening terug te betalen, dan krijgt u in de meeste gevallen een factuur van de kredietverstrekker. Deze kan per post komen, waardoor u de betaling kunt verrichten via een acceptgiro of een reguliere bankoverschrijving. Tegenwoordig kiezen steeds meer kredietverstrekkers ervoor om de klanten een digitale acceptgiro te sturen met een link om de terugbetaling te kunnen verrichten via iDeal.

 


 

Betaal de minilening op tijd terug

U kunt eigenlijk alleen een minilening aanvragen wanneer u zeker weet dat u het ook terug kunt betalen binnen de gestelde termijn. Een kredietverstrekker bepaalt op basis van uw gegevens hoe groot de kans is dat u het bedrag op tijd terugbetaalt. Wanneer deze overtuigd is dat u dat kunt, dan krijgt u de minilening. Gebeurt er iets waardoor u de minilening niet op tijd kunt terugbetalen, dan heeft dit uiteraard gevolgen. U kunt in de meeste gevallen op de website van de aanbieder lezen wat deze gevolgen zijn. De ene aanbieder geeft u een verlening van twee weken, waardoor het rentebedrag omhoog gaat, maar er zijn ook kredietverstrekkers die waarschuwen dat er direct een incasso op wordt gezet. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Vraag daarom geen minilening aan wanneer u niet zeker weet of u het wel terug kunt betalen.

 


Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd

Ferratum.nl

Direct aanvragen€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen

Saldodipje.nl

Direct aanvragen€2500 euro€2500+ euroVast & Variabel

Kredietspotter.nl

Direct aanvragen€2500 euro€2500+ euroVast & Variabel